19:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Notvikens IK 2 - Ohtana/Aapua FF

På Tunavallen spelar Notviken 2 - Ohtana/Aapua 1-1 (0-1)
Matchen inleds spelmässigt jämnt där OA får första chansen då ett inspel av Hector passerar flera fötter innan den går över kortlinjen. Notas har i den 20:e minuten ett hårt distansskott som går halvmetern utanför. I den 27.e minuten kommer Hector på vänsterkanten, manövrerar sig till skott men målvakten klarar det hårda markskottet. Strax efter får Notas ett bra läge i straffområdet men avslutet går utanför. I den 44:e minuten klipper Danne Mäki till med ett vänsterskott som tar på några ben innan bollen går till Joel Hiltunen som enkelt sätter bollen till bortaledning 0-1. Det blir siffrorna i paus och är ganska rättvist i en jämn första halvlek där dock OA haft dom flesta chanserna.

Andra halvlek inleds starkt av Notviken som dominerar stort första 25 minuterna, dock spelar OA-försvaret bra så dom riktigt farliga chanserna får inte NIK. I den 53:e minuten kommer OA i en kontring där Joel driver in i hög fart mot straffområdet och prövar en tåfjutt från 16 meter men över ribban. Notas fortsätter trycka på och i den 70:e minuten kommer den rättvisa kvitteringen när Elias Björnqvist från bra läge nickar in bollen till 1-1. Sista tjugo lyfter OA spelet där Joel stjäl bollen inne i straffområdet men skottet går utanför. Notas sista chans är en frispark från 18 meter som Felle klarar. Båda lagen går för seger men matchen slutar 1-1.

Sett över 90 minuter är oavgjort ett rättvist resultat där lagen har varsin halvlek. I OAFF var Felle säker i målet. Backlinjen spelade stabilt och det extra plusset går till Elias Ylipää. På mittfältet var det hård kamp mot ett duktigt Notas och plusset går till Daniel Mäki. Offensivt hade vi svårt att skapa lika mycket som vi gjort tidigare i höst. Plusset går till Adam Zingmark som var stark såväl i luften som på marken. I Notviken var Anders Adelbo duktig i målet. Petter Ståhl säker i backlinjen, Olle Rhensgaard dominerade på mittfältet och Robert Lidhammar var farlig i anfallet. Domare Peter Rending gjorde en godkänd insats.

Hörnor: 3-4. Gula kort: 0-1

laget: Felle - Liam, Palo, Elias Y, Nisse - John, Joel H, Mäki, Svanlöv - Hector, Adam
Avbytare: Kero, Johan P, Younes, Abdul, Thewin, Elias P, Abdul